top of page

Bagaimana Zati dapat kumpul RM 2000 dalam masa 15 hari dengan Tindakan Luar Biasa


๐—ž๐—˜๐—๐—”๐—ฌ๐—”๐—”๐—ก ๐—”๐——๐—”๐—Ÿ๐—”๐—› ๐— ๐—œ๐—Ÿ๐—œ๐—ž ๐—ข๐—ฅ๐—”๐—ก๐—š ๐—ฌ๐—”๐—ก๐—š ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—”๐—ก๐—œ






Congratulation to You my dear Nur Ezzati..


Mai nak story sikit pasai nurse zati ni.. Bermula tahun 2019 sebagai spa owner.. Buat part time dalam mobile spa Elysyle Elken. Zati ni memang orang yang fokus kerja saja, hbis kerja balik rumah, nak cakap dengan orang luar pun malu.


Masa dia nk daftar mobile spa pun jenuh dia minta sha janji bantu dia sebab dia takut dia tak boleh buat, tapi saya cakap, klau awak nak berjaya jangan pegang janji saya tapi PERCAYA PADA ALLAH, DIA yang bagi awak rezeki, kalau awak rajin pasti ada rezeki, dia pun setuju.






Then dia nk datang kelas Training dia takut nk drive jauh walau kelas dgn rumah tak jauh mana, yela kL ni jalan kan macam tali pusat tapi saya ajar dia yakin, saya cakap.. Saya tggu awak sekian waktu di kelas Training , nak Berjaya wajib datang.

Dia datang! Dari situ saya asah keberanian dia.



Tau masa dia berjaya datang kelas Training secara drive sendiri apa reaksi dia?? Dia kata

"Kakkk, zati boleh kakkk.. Zati macam tak percaya zati sampai jugak sini, walau sesat pada mulanya, tapi zati truskan, zati x nak patah balik"

U know what? That is life. Meneruskan adalah fighter, patah balik adalah penakut. Now u are fighter.


Then bermula dari situ la, dia dah rancak drive sana sini dalam KL. Dia makin berani, makin kental. Masa bermula berniaga, dia ikut ja berapa orang minta harga, sampai kan tak logik harga facial yang dia bagi. Sebab dia ni baik sngat.


Tapi as a coach, sy kena guide dia sampai dia dapat jadikan diri dia ada nilai dan sentuhan dia ada harga. Alhamdulillah sekarang 1 slot facial dah blh dapat sampai Rm150 dah sejam siap customer repeat lagi.



Now dia tambah berniaga ke arah bengkung pulak dn supplement elken. Semua saya ajar sampai sekarang boleh buat income dalam 3 sale capai hampir Rm2000 ok tak??? Time MCO tauuu





As a Part time. Kerja hakiki sebagai staff nurse tetap dia kena fokus. Tapi dalam masa yang sama bantu la sesiapa yang perlukan kesihatan yang baik, kita tak jual barang yang merosakkan kesihatan org, kita jual barang yang bagus. Orang tak nak beli, tak apa, doakan baik2 untuk dia, orang yang nak beli kita servis.


Now really proud of you zati, dari takut kini berani.. Orang yang berani adalah mereka yang melawan ketakutan sendiri.


Jangan terus tengok pada income dia tapi tengok pada kemahuan dia dan keberanian dia. Kalau anda berani anda pun capai apa yang selayak nya anda capai. Nasib boleh di ubah kalau mahu.

Trust me

Nak tengok saya bantu orang lain?


Like and Follow FB page





Coach Usahawan Spa

31 lihatan0 komen
bottom of page